Budapest-munkasszallas_pic2

Budapest munkásszállás tekintetében: előnyök és hátrányok

Budapest munkásszállás mint munkaadó

Budapest munkásszállás opciók tekintetében nem szenved hiányt, azonban érdemes megvizsgálni, hogy munkaadóként miért is olyan előnyös ez számunkra, és esetleg miért jelent hátrányt is. Ehhez szeretnék most néhány saját gondolatot hozzátenni, de sokkal inkább elindítani egy eszmecserét a munkaadók között, hogy megvitathassuk a kérdést. A munkásszállások kérdése mindig is jó feltevés lesz arra, hogy meddig terjeszkedjen az üzlet, milyen feltételekkel és extra térítésekkel vegyünk fel alkalmazottakat. 

Budapest-munkasszallas_pic1

Budapest munkásszállásairól: hogyan alkalmazzunk

Budapest munkásszállás lehetőségei persze megbízható módon működnek. Mit is jelent ez egy munkaadó szempontjából? Egy olyan helyről nem várhatjuk alkalmazottainkat, ahol néha nincs elég hely, ezért  nem tudják őket elszállásolni. Egy munkásszállónak olyan környezetet kell biztosítania, ami egyrészt kényelmes, másrészt biztonságos. Már erkölcsi szempontból is megéri megnézni, honnan jár be mindennap az alkalmazottunk, hogy megfelelően el tudja-e látni a napi feladatait ott, és ki tudja-e magát pihenni eléggé a munkához. Másrészt persze a munkavégzés minősége szempontjából is mindig kérdéses egy ilyen hely. Nem szabad túl szabadelvűnek lennie, mint ahogy egy partiszálló kezelné az ott megszálló embereket, tehát ne menjen hajnalig az iszogatás és zenehallgatás, hogyha valaki másnap korán kel. Persze ez nem csak a mi emberünktől függ, hanem társaitól is. Szerencsére azonban elvárják a legtöbb helyen, hogy rendes időben legyen lámpaoltás, és csak az mászkáljon halkan, aki éppen akkor tért haza egy műszak után, vagy már indulna is az újabb napi elvégzendő feladatok után.

A kényelem másik fontos kérdése, hogy azért ne legyen túl sok ember a szobában egyszerre, mert az mindenképpen rontani fogja az alvás minőségét, ami pedig rendkívül fontos feltétele annak, hogy egy dolgozó másnap testben és agyban is ott legyen a munka felett. Nem csak azért fontos feltétel ez, mert a munkaadó halálra akarja dolgoztatni minden munkavállalóját, de sokszor végeznek ezek az emberek veszélyes munkát. Magasban szerelnek, veszélyes anyagokkal foglalkoznak, vagy olyan gépeket alkalmaznak, amik egy pillanat alatt levághatják az ember végtagjait. Ilyenkor egyetlen munkás sem lehet kialvatlan, mert ha belealszik a lapfűrészbe, az nem szép látvány. 

A szórakozási lehetőségekre én kevésbé érzem fontosnak, hogy nagyobb hangsúlyt fektessünk. Sokan mondogatják, hogy egy tévé azért mennyire fontos egy szobában, a legtöbben van is. Szerintem a mai világban azonban már minden megoldható, hogyha van vezeték nélküli internetkapcsolat, és persze azt Budapest munkásszállásai nem hagyják ki, hanem alapvető feltételként tekintenek rá a kényelemhez. A tévé sem rossz ötlet persze, hogyha a szobatársaság össze akar ülni és meccset nézni, de azért lássuk be, se a meccset nem szereti mindenki, se pedig a hangos szurkolást. Szerintem jobban járunk azzal, hogyha mindenki a kis képernyőjét bámulja az okostelefonon, és akkor mindenképpen békesség lesz a szobában, még ha nem is akkora „osztálykirándulás” élmény az egész. Ez persze az írásom lényegét tekintve nem alapvetően fontos kérdés. 

Így éri meg Budapest munkásszállás árait fizetni a munkaerőért

Alapvetően Budapest munkásszállás lehetőségei vidéki munkaerőt toboroznak számunkra, ami sok szempontból előnyösebb, mintha az ember eleve fővárosiakat keresne a munkára. Nekem az a tapasztalatom, hogy ezek az emberek sokkal elszántabbak, készek a munkára. Távol vannak szeretteiktől, akiket nagyrészt nem láthatnak nap mint nap, így az újbóli találkozáshoz nagy a hajtóerő. Valahol szomorú ez persze, mivel sokkal jobb lenne, hogyha nem egy vízfejű országban élnénk, ahol szinte csak a fővárosban lehet állást kapni a vidéki embernek is, azonban ha már a helyzeten sajnos változtatni mi nem tudunk (már aki persze), akkor munkát adhatunk vidéki embereknek is, akiknek a fővárosi munkavállalás egyfajta kilábalás a nehéz helyzetből. Vagy egyszerűen jobb bevételi forrás, mintha ugyanazt a munkát vállalnák vidéken. 

Mi a helyzet akkor a munkásszállás bérével? Ki állja? Munkaadóként nem szeretünk extra kiadásokat magunkra vállalni, azonban Budapest munkásszállásai egyébként nem olyan olcsók, hogy azért minden esetben megérje itt munkát vállalni, mert amennyivel több a fizetés, az elmehet a szállásra is, vagy nagyobb része. Így érdemes lehet nekünk átvállalni ezt a költséget, amivel mi is munkásokat nyerhetünk, illetve egy kis könnyebbséget is adhatunk nekik, így számukra is tényleg megéri a munka elvállalása. 

Budapest-munkasszallas_pic3

Budapest munkásszállás tekintetében tehát…

Budapest munkásszállás lehetőségei tehát kellően ellátják a munkaadókat munkavállalókkal, egy jó rendszer, ahol a kereslet végre találkozhat a kínálattal. Szerintem jó lehetőség mindazoknak, akik nem szeretnének albérletre költeni, de a bejárást sem szívlelik, vagy túl nagy lenne a távolság. Nekünk munkaadóknak is megéri, nekem az a tapasztalatom. Budapest munkásszállásait jó rendszernek tartom, de szívesen hallgatok ellenvéleményeket is, hogyha valaki be szeretne szállni a diskurzusba.