napszemüveg1_2

Nyári napszemüvegdivat: trendek vagy megbízhatóság?

Milyen napszemüveget válasszunk?

Amikor a napszemüvegekről van szó, sokan különböző véleményeket vallanak róluk. Sokan szeretik a trendeket követni, az adott évnek megfelelő darabokat vásárolni, míg mások a jól bevált formákat kedvelik. Nézzük is meg, milyen lehetőségeink vannak a választás során, és hogyan nem fogunk végül csalódni a döntésünkben.

A napszemüveg árnyoldalai

Amikor a napszemüvegekről van szó, már eleve le kell szögeznünk, hogy nem csupán egy kiegészítőről beszélünk, hanem gyakorlatilag egy védőfelszerelésről is a szemünk épségének megtartására. Nem szeretünk hunyorogni egész nap a napfényben, ami teljesen természetes, azonban gondolnunk kell arra is, hogy a sötétített lencse viselésével ezt a védelmi rendszerünket iktatjuk ki. Így a káros sugarak szabadon hatolhatnak a szemünk felé, hogyha nem megfelelő szűrővel rendelkező darabot választunk. Ez általában az olcsóbb darabok esetében fordul elő.

napszemüveg1_3

Honnan érdemes akkor napszemüveget vásárolni? Legtöbbször az optikákat tudom ajánlani, amelyeknél egészen biztosak lehetünk a minőségben. Ennek is megvannak a maga hátrányai azonban, amit viszont könnyen ki tudunk kerülni. Az optikák persze főképp nem a napszemüvegek felé koncentrálnak, hanem a látásjavítást segítik. Így a legtöbb helyet egy üzletben nem egy ilyen jellegű kiegészítő fogja kitenni, hanem a szemüvegkeretek, kontaktlencsék és egyéb műszerek, tükrök és persze kiegészítők. Általában a napszemüvegnek csupán egyetlen polc jut. Ha itt nem találunk megfelelő darabot, vagy csak aggaszt minket a kínálat szerénysége, használjuk az internetet! Ugyanúgy megbízható optikán keresztül tudunk rendelni magunknak, azonban sokkal több keret közül tudunk választani, így sokkal könnyebb lesz a döntés.

Ehhez az eOptika oldalát tudom ajánlani, ahol remek kedvezmények várják a vásárlókat és mindenki megtalálhatja a számára tökéletes darabot: https://eoptika.hu/kategoriak/napszemuveg-akcio.html.  Sokan bizonyára tartanak az online vásárlástól olyan termékek esetében, amiket előnyös felpróbálni, azonban erre nincs oka az embernek! Éppen azért tudom ezt az oldalt ajánlani, mert nem csak jó áron juthatunk megbízható és divatos márkákhoz, de egy virtuális próbafülke segítségével magunk elé is tudjuk próbálni az egyes kereteket. Ez lenne a cikkben az első tippem arra, hogyan lehet szemüveget választani. A próba mindig a nyerő ötlet, azonban nem szeretnénk minden egyes fajtát próbálni, így némi elképzelés már a próba előtt is jól jöhet bárki számára.

Napszemüvegek és arcforma

Amikor valamilyen szemüvegkeretről van szó, mindig jó ötlet olyan választani, ami igazodik az ember arcához. Ezt megtehetjük a trendeken belül is, általában többfajta szemüveg is divatos ilyenkor. Amikor azonban egy-egy darab kimarad, még mindig dönthet úgy az ember, hogy nem érdeklik őt a társadalmi divatelvárások, és egyszerűen olyan darabot választ, ami hozzá illik mind kinézetre, mind stílusra. A várt hatás nem fog elmaradni, inkább legyen az ember a saját keretei között megnyerő, mint hogy trendeket kövessen. Persze nem kell a teljes divatvilágot sem figyelmen kívül hagyni, bátran próbáljuk meg az adott év népszerű kereteit is.

napszemüveg1_1

Amikor azonban az arcformáról van szó, mindig jól jöhet egy kis útmutatás, pedig nem nehéz feladat így sem a döntés. Általában azt szoktuk mondani, hogy mindenkinek az arcával egy kicsit ellentétes kialakítás lesz a megfelelő, mert így kiegyenesúlyozzák az egyes vonásaink hiányosságait. A karizmatikus éles arcélekkel rendelkező emberek az ovális, lekerekített daraboktól egy kicsit enyhébb ábrázatot kapnak, míg az ovális vagy kerek arcú embereknek komolyságot valósíthat meg egy téglalap alakú szemüveg. Ha szív alakú az arcunk, szinte minden típus jól fog állni, jöhet bátran a macskaszem és még amit csak el tud az ember képzelni. Ezeket a tanácsokat adják a divatmagazinok, a kérdés az: követnünk kell ezeket? Az én választom természetesen, hogy nem. Nem mindenki akarja kompenzálni a vonásait, sőt inkább kiemelni szeretné azokat. Ha ovális az arcunk és ezt szeretjük, hordjunk bátran kerek napszemüveget is akár, hogyha abban érezzük igazán önmagunknak a kinézetünket. Az ilyen jellegű őszinteség a kompenzálás és takargatás helyett csak nagyobb önbizalmat szül, ami vonzóbbá tesz minket a többi ember számára is.

Napszemüvegek és önkifejezés

Akárhogy is döntünk két dolgot ne felejtsünk el a választás során: az egyik az, hogy ez tulajdonképpen nem csak egy divatkiegészítő, hanem fontos védelmezője is a szemnek, és azt, hogy emellett az önkifejezésünk egyik eszköze is. Első látásra mindenki a megjelenésből ítél, így gondosan meg kell válogatni, hogyan jelenik meg az ember egy-egy szituációban. Én azokat a darabokat preferálnám a választás során, amelyeket bárhol bátran lehet viselni, így mindig kiegészítőként szolgálhat napszemüvegünk, legyen szó szórakozásról, komoly eseményekről vagy akár munkáról is. Egy igazán jó kerettel mindez lehetségessé válhat. Ráadásul nem csak egyetlen évre kell gondolkoznunk egy márkás szemüveg esetében, hanem a jövőre nézve is választhatunk közülük.